Asus is nu niet het eerste merk waar je aan denkt bij een smartphone. Toch hebben ze op de CES2017 een nieuwe smartphone laten zien die 92 megapixels heeft.

De telefoon bevat vier camera's: een standaard-camera aan de voorkant en drie op de achterkant. Een van de drie aan de achterkant is een 23-megapixel camera, een tweede is voor motion tracking, en een derde voor de dieptewaarneming. Hierdoor kan de telefoon van driedimensionale modellen maken van de omgeving. In combinatie met Google Daydream moet dit een ultieme smartphone worden voor AR en VR-liefhebbers.

Misschien meer interessant voor fotografen, zijn echter de complete camera specificaties:

  • 23 MP sensor
  • f/2.0 lens
  • 0.03 s laser and phase detection autofocus
  • 5 cm minimum focusing distance
  • Optical (4 stops) and electronic image stabilization
  • 4K video
  • 92 MP "Super Resolution" mode

Hoewel het op dit moment niet duidelijk hoe de Super Resolution-modus van 92 megapixels werkt, zal het interessant zijn om bestanden te zien van deze camera. De telefoon beschikt ook over een 2560x1440 5,7-inch Super AMOLED display, een Snapdragon CPU 821 met geavanceerde koeling, in combinatie met een Adreno 530 GPU en 8 GB RAM-geheugen. De Zenfone AR zou een interessante keuze voor fotografen kunnen zijn die op zoek zijn naar een hoge resolutie cameraphone. Helaas komt deze telefoon waarschijnlijk niet uit in Nederland en zal je dus moeten overgaan tot zelf importeren van deze telefoon zodra deze beschikbaar komt.

Mis niets!
Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laatste nieuws

Phonographer bij congres van Vereniging Sport Utrecht

Phonographer bij congres van Vereniging Sport Utrecht

on 12 aug 2017 By: Jeroen

Phonographer zal aanwezig zijn op maandag 11 september op het "Sportief Verbinden Utrecht – het Utrechtse sportnetwerk- & inspiratie event!". Daar zal het smartphone fotografie magazine een lezi

Apple nu ook op Instagram

Apple nu ook op Instagram

on 08 aug 2017 By: Thomas

Met de hashtag #shotoniPhone is toegetreden tot het grote aantal Instagram gebruikers. Je zult niet snel advertenties zien op dit account, maar verwacht een groot aantal foto die gemaakt zijn met de i

Lees meer...
­