Asus is nu niet het eerste merk waar je aan denkt bij een smartphone. Toch hebben ze op de CES2017 een nieuwe smartphone laten zien die 92 megapixels heeft.

De telefoon bevat vier camera's: een standaard-camera aan de voorkant en drie op de achterkant. Een van de drie aan de achterkant is een 23-megapixel camera, een tweede is voor motion tracking, en een derde voor de dieptewaarneming. Hierdoor kan de telefoon van driedimensionale modellen maken van de omgeving. In combinatie met Google Daydream moet dit een ultieme smartphone worden voor AR en VR-liefhebbers.

Misschien meer interessant voor fotografen, zijn echter de complete camera specificaties:

  • 23 MP sensor
  • f/2.0 lens
  • 0.03 s laser and phase detection autofocus
  • 5 cm minimum focusing distance
  • Optical (4 stops) and electronic image stabilization
  • 4K video
  • 92 MP "Super Resolution" mode

Hoewel het op dit moment niet duidelijk hoe de Super Resolution-modus van 92 megapixels werkt, zal het interessant zijn om bestanden te zien van deze camera. De telefoon beschikt ook over een 2560x1440 5,7-inch Super AMOLED display, een Snapdragon CPU 821 met geavanceerde koeling, in combinatie met een Adreno 530 GPU en 8 GB RAM-geheugen. De Zenfone AR zou een interessante keuze voor fotografen kunnen zijn die op zoek zijn naar een hoge resolutie cameraphone. Helaas komt deze telefoon waarschijnlijk niet uit in Nederland en zal je dus moeten overgaan tot zelf importeren van deze telefoon zodra deze beschikbaar komt.

Mis niets!
Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laatste nieuws

Inschrijving geopend voor de 11de editie van de iPhone Photography Awards

Inschrijving geopend voor de 11de editie van de iPhone Photography Awards

De inschrijvingen voor de 11de editie van de iPhone Photography Awards zijn gestart. Iedereen die foto's maakt met zijn iPhone kan foto's insturen in de categorieen: Abstract, Animals, Architecture,

Snow Steam Iron: korte iPhone film van Zack Snyder

Snow Steam Iron: korte iPhone film van Zack Snyder

Zack Snyder (bekend van Batman v Superman: Dawn of Justice, Man of Steel) heeft een korte film uitgebracht. Om de film te kunnen bekijken heb je een app nodig, maar een preview vind je hier: #Snow

­